חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בני זוג שמחליטים להתגרש או לקחת פסק זמן ביחסים, נתקלים מהר מאוד בשאלה – האם כדאי לעזוב את הבית לפני הגירושין? כמובן שאין תשובה נכונה לכל המקרים, אך אפשר להניח יסודות לקבלת החלטה נכונה בהתאם למצב הנקודתי של אותם בני זוג. אם אתבקש להגדיר כלל אצבע שיענה על השאלה, אומר שככל שאפשר שבני הזוג יישארו יחד באותו בית עד אשר יגיעו להסכמות לגבי הנושאים המידיים ואלו שדורשים פתרון ו/או מענה בטווח הקרוב, כך יהיה טוב יותר. חריג לכלל נמצא במקרים בהם בני הזוג נמצאים במערכת יחסים כה פוגענית וקשה, אשר משפיעה גם עליהם וגם על ילדיהם באופן שלילי קיצוני.

מכאן שנדרש מבני הזוג לגבש בצורה מוסכמת ובוגרת כללים להתנהלות בטווח הזמן שנותר לקראת הגירושין. ככל שיסכימו שני הצדדים לכבד את הזמן הנדרש לכל אחד מהם בנפרד ולשניהם ביחד: לעכל, להתאבל ולקבל החלטות קונקרטיות, כך יהיה לשניהם קל יותר לענות על השאלה- האם כדאי לעזוב את הבית לפני הגירושין? מאידך, ככל שהצדדים יעשו צעדים חד צדדיים ולא יפעלו בצורה מתואמת עם הצד השני, כך יתגברו הפחדים והחששות ביניהם ויהיה להם קשה יותר להגיע להסכמות לאורך כל הליך גישור הגירושין שלהם. אמון, שקיפות וודאות הן מילות הכוח שיעזרו לבני הזוג המתגרשים, להגיע להסכמות ולהסכם גירושין בצורה הטובה ביותר עבור שניהם. ככל שיקפידו על שמירה על שלושת המרכיבים הללו, כך יהיה להם קל וטוב יותר.

לסיכום- כאשר אתם שואלים את השאלה האם כדאי לעזוב את הבית לפני הגירושין? דעו שהתשובה לשאלה תבוא מבן הזוג שלכם. ככל שתפעלו בתאום ובשיתוף פעולה אתו/איתה, כך יהיה לכם יותר קל לשנות מקום מגורים ולמנוע פגיעה במשפחה ובילדים. ככל שתפעלו מאחורי הגב ולא בתיאום, כך יהיה לכם ומשפחתכם יותר קשה.

 

נדב נישרי, מגשר מומחה בגישור גירושין

× מענה מיידי