חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

למה לא לקרוא מאמרים “מקצועיים” באינטרנט בנושא גירושין

לעיתים קרובות אנשים שעומדים בפני גירושין ומחפשים ייעוץ גירושין, בוחרים להסתמך על המלצותיהם של מאמרים אינטרנטיים בלתי מבוססים. מאמרים מתיימרים להיות מקצועיים בעוד למעשה הם בעצם מאמרים שיווקיים. רשת האינטרנט מלאה היום בעשרות אלפי דפי מידע שנראים מקצועיים ועוזרים לגבש תמונה שגויה על הליכי הגירושין בישראל.

אז למען אלו שחושבים להתגרש או שנמצאים בתוך או אחרי הליכי גירושין, אני מבקש לכתוב כמה עובדות שיעשו סדר בבלבול.

 

לצפייה בסרטון – איך לקבל ייעוץ משפטי בגירושין – לחצו כאן

 

אין שום חיוב חוקי הקובע כיצד הצדדים צריכים לפעול בגירושין

בואו נתעמק שוב בכותרת- “אין שום חיוב חוקי הקובע כיצד הצדדים צריכים לפעול בגירושין”. סביר שהמשפט הזה גורם לרבים להרים גבה. הרי באינטרנט כתוב שיש מחשבונים לחישוב מזונות, שיש הגדרות למי יגדל את הילדים, שיש חובה על האבא לשלם מזונות ועוד פרטי מידע, שייתכן והם נכונים אך לא בהכרח ולא בכל מקרה. ככל שמתעמקים במשמעותם מבינים שאין קשר בין הכותרת לתוכן.

כמעט בכל גישור שאני עושה אני נדרש לחדד את ההבדל בין הפסיקה לבין החוק. ההבדל המהותי בין חוק לפסיקה הוא שחוק הוא דבר קבוע וברור שהכנסת הצביעה עליו ועל כן הוא כתוב בספר החוקים הישראלי. יתרונו של החוק הוא שכל אחד למוצאו בקלות, לקוראו ולהבין את משמעותו. מאידך, פסיקה היא החלטה שנתנו השופטים או הדיינים בהתאם למקרה פרטני שהגיע לאולמם. מאחר ומדובר במקרים פרטניים, לא תמיד ניתן להשליך מתוצאת המקרה הנקודתי על מקרים אחרים. זאת גם אם אותם מקרים ניחנים במאפיינים דומים למקרה בו ניתנה הפסיקה.

דבר חשוב נוסף שכדאי לדעת הוא שגם אם מדובר בחוק העוסק בגירושין, עדיין לא חייבים לכבד את החוק ומותר לפעול אחרת. דיני המשפחה הם דינים דיספוזיטיביים. כלומר שמרבית החוקים הם חוקים שמותר לפעול בדרך הסותרת את החוק. על כן במידה והצדדים מחליטים בצורה מוסכמת וללא כפייה, לפעול בצורה אחרת מהכתוב בחוק- הדבר מותר להם! לדוגמא –חוק יחסי ממון קובע שחלוקת הרכוש תתבצע בצורה שווה (50/50). למרות הכתוב בחוק מותר לצדדים להחליט שהרכוש יחולק גם בצורה של 70/30 או אפילו 90/10. זאת כל עוד הדבר נעשה בהסכמה זה מותר.

מדוע חשוב להבין את ההבדל בין הפסיקה לבין החוק?

כאשר מחליטים להתגרש, צריכים הצדדים להבין שרק אם יגיעו להסכמה ביניהם מראש, הם יוכלו לדעת מה תהיה התוצאה הסופית. על כן ומאחר ואין בנמצא אף חוק או פסיקה כוללים, אשר יכולים לתת מראש תמונה ודאית לתוצאת המקרה הפרטני של הצדדים, מומלץ בחום לקחת בערבון מוגבל מאמרים “מקצועיים” באינטרנט. מאמרים המתארים מקרי פסיקה שהתרחשו (או לא) אצל זוגות אחרים, תמיד יהיו שונים מהתיק של הקורא התמים. שהרי מספיק שזהות השופט או הדיין תהיה שונה כדי להגיע לתוצאה שיפוטית אחרת מזו שהופיעה בפסיקה שנקראה באינטרנט.

ככל שישכילו הצדדים לחפש פתרונות המבוססים על מציאות חייהם האישיים ולא על חייהם של אנשים אחרים. אנשים שבמעשיהם, כשלו מלהגיע להסכמות ונכנעו להחלטותיהם של גורמים שיפוטיים חיצוניים, כך הם יגיעו להסכם גירושין טוב יותר לשניהם. וכך הם גם יצליחו לסיים את הפרק בשלום ולהמשיך בחייהם. וכמובן שבל נשכח שהילדים יהיו אלו שירוויחו הכי הרבה, מכך שהם לא יהיו חיילים בלוח המשחק של הוריהם אלא היסוד שבזכותו מצליחים ההורים להגיע להסכמות, לגדלם בהסכמה ובשיתוף פעולה.

× מענה מיידי מהבוט שלנו