איך לאשר הסכם גירושין בהסכמה
לפני שאתחיל להסביר כיצד לאשר הסכם גירושין בהסכמה, אני מבקש לשבח אתכם ולומר לכם כל הכבוד. כל הכבוד על שבחרתם להגיע להסכמות בעזרת מגשר גירושין בעצמכם וללא צורך במאבקים משפטיים חסרי תועלת. בעצם העובדה שהגעתם להסכם גירושין בהסכמה, הוכחתם שאתם הורים נפלאים ואנשים ברמה גבוהה (אם יותר אנשים היו פועלים כמוכם היינו חיים בעולם טוב בהרבה).
לאחר שהגעתם להסכם גירושין בהסכמה בגישור גירושין או בעצמכם (מדריך הכנת הסכם גירושין בהסכמה), כל שנותר לעשות הוא לתת להסכם הגירושין תוקף רשמי של פסק דין. על מנת ולעשות זאת בצורה המהירה והיעילה ביותר ועל מנת ולחסוך בירוקרטיה תוכלו לפעול בהתאם לכתוב במאמר זה.
כיצד חותמים על הסכם גירושין בהסכמה
שלב ראשון באישור הסכם הגירושין בהסכמה הוא שלב החתימה על ההסכם. את החתימה על הסכם הגירושין אני ממליץ לעשות באווירה טובה ונעימה ככל האפשר ובמקום בו שניכם תרגישו בנוח (בבית, בבית קפה או אפילו במסעדה). רגע לפני החתימה אני ממליץ לקרוא שוב את הסכם ולוודא שהנוסח עליו חותמים הוא הנוסח הסופי והנכון ושאין עוד הערות נוספות. במידה ויש הערות אל תחתמו בלחץ. תקנו את הערות ואז חתמו על ההסכם בלב שלם ובלי ספקות. לצורך החתימה על ההסכם, עליכם להדפיס את ההסכם בשלושה העתקים ולחתום בעצמכם עם עט בצבע כחול, על כל עמוד בהסכם בראשי תיבות ובחתימה מלאה בעמוד האחרון.
אחרי שחתמתם בעצמכם על הסכם הגירושין הוא עדיין לא נכנס לתוקף רשמי. בשלב זה מעמדו של הסכם הגירושין הוא “כהסכם ג’נטלמני” ועל אף שניתן לומר שיש לו משמעות מבחינת ההסכמות אליהן הגעתם, הוא עדיין לא הסכם מחייב כפי שיהיה אחרי שהוא יאושר על ידי שופט או דיין ויהפוך לפסק דין. על כן מומלץ שלא להתעכב ולעבור מהר ככל האפשר לשלב הבא: שלב אישור הסכם הגירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.
מה ההבדל בין אישור הסכם גירושין בבית הדין הרבני לאישור בבית המשפט לענייני משפחה?
מבחינה משפטית, כאשר מדובר בהסכם גירושין בהסכמה, אין הבדל בין אישור הסכם הגירושין בבית הדין הרבני לאישור בבית המשפט לענייני משפחה. כאשר מדובר בהסכם גירושין בהסכמה, בית הדין ובית המשפט לענייני משפחה אינם דנים בתיק וכל תפקידם הוא לוודא שאתם מבינים על מה אתם חותמים, שהילדים לא נפגעו בהסכם הגירושין ושאתם חותמים על ההסכם מרצונכם המלא וללא כפייה.
האם כדאי להגיש את הסכם הגירושין בהסכמה בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה?
בשונה מתהליכי גירושין משפטיים לוחמניים, כאשר מדובר בהסכם גירושין בהסכמה, אין הבדל בין אישור ברבני או בבית המשפט לענייני משפחה. בשני המקומות ההסכם יקבל תוקף דומה ושווה. השאלה היחידה שצריכה להישאל היא שאלת הגט.
מאחר ואת טקס הגירושין וקבלת הגט ניתן לבצע אך ורק בבית הדין הרבני, במידה ותבקשו לתת להסכם הגירושין תוקף של פסק דין בבית המשפט לענייני משפחה, עדיין תצטרכו לגשת לבית הדין הרבני על מנת ולבצע בו את טקס הגירושין. על כן, אם תרצו לחסוך את הבירוקרטיה שבהגשת בקשה נוספת לביצוע הטקס בבית הדין הרבני, תוכלו לבצע את אישור ההסכם ואת הטקס ברבני, מבלי להידרש לעמוד בתור למזכירות בית הדין הרבני אחרי שסיימתם בבית המשפט לענייני משפחה.
במקרים מסוימים, כאשר מאשרים את הסכם הגירושין בבית הדין הרבני, ניתן לתת תוקף של פסק דין להסכם הגירושין ואף לקיים את טקס הגירושין באותו היום ובכך לחסוך זמן ובירוקרטיה.
איך מגישים את הסכם הגירושין לאישור בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה?
אם רוצים להגיש את ההסכם בבית המשפט אז עליכם לקחת את שלושת ההסכמים החתומים למזכירות בית המשפט שם לקחת מספר, לעמוד בתור וכשיגיע תורכם למסור אותם לפקיד/ה הנותן שירות לציבור הפונים. במעמד ההגשה ימסור לכם הפקיד טופס הזמנה לדיון לאישור ההסכם וישיב לכם שני עותקים חתומים של הסכם הגירושין עם חותמת “נתקבל” עליהם. שני העתקים האלה מיועדים לכל אחד מכם, על מנת וגם לכם יהיה עותק מקור של ההסכם. את העותק השלישי יעביר הפקיד לשופטים על מנת ויקראו אותו לפני הדיון.
אם אתם רוצים לאשר את ההסכם בבית הדין הרבני אז את יכולים לעשות זאת דרך אתר בית הדין הרבני.
כמה זמן לוקח לאשר הסכם גירושין?
מרגע שהגשתם את הסכם הגירושין בהסכמה במזכירות בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה, יעברו בין שבוע לחודש (בממוצע) עד שיגיע יום אישור הסכם הגירושין באופן פורמאלי. משך הזמן תלוי בעומס על המערכת ובכמות התיקים האחרים שיש לאשר באותה עת.
מה קורה בדיון לאישור הסכם הגירושין?
כאשר יגיע יום אישור הסכם הגירושין בהסכמה, תידרשו להגיע לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני במועד אשר צוין בטופס ההזמנה לדיון שקיבלת כשהגשתם את ההסכם לאישור במזכירות. במהלך הדיון תתבקשו בשלב הראשון להראות לקלדנית את תעודת הזהות שלכם על מנת ולוודא שאתם באמת אתם. לאחר מכן יעבור אתכם הדיין או השופט/ת על עיקרי ההסכם ויוודא יחד עמכם שהכל ברור ומובן לכם.
אין צורך לצפות לקשיים ובעיות בשלב זה. במידה וההסכם שעשיתם נעשה בצורה מקצועית ומקיפה על ידי מגשר מנוסה, צפו שהתהליך יעבור בצורה חלקה. הגישה של השופטים והדיינים להסכמי גירושין בהסכמה היא מאוד חיובית והם עושים ככל שהם יכולים כדי להקל עליכם את החלק הזה. יחד עם זאת במידה ויהיו לשופט או לדיין, שאלות הוא יוכל להעיר או לשאול ואולי אף להציע לכם שיפור בהסכם הגירושין. על אף ההתרגשות שתרגישו באופן טבעי בשלב זה, חשוב שתדעו שמותר לכם לא להסכים להצעות של הדיין או השופט אם הן אינן מתאימות לכם. כל עוד ההסכמות בהסכם הושגו בהסכמה, וכל עוד אין בהסכם אלמנטים שפוגעים בילדים או בכם בצורה חריגה, אתם יכולים להיות רגועים שמה שהוסכם על ידכם יאושר ויקבל תוקף של פסק דין.
שלב אישור הסכם הגירושין יימשך בדרך כלל 10-15 דקות שבסיומן תצאו מאולם הדיונים עם הסכם גירושין שקיבל תוקף פסק דין. בשלב זה תמו השאלות המשפטיות ביניכם וכל שעליכם לעשות הוא לצאת לדרככם החדשה, ברגל ימין ולייצר יחד שותפות חדשה בשני הבתים. שותפות שתחזק את ההורות שלכם ותאפשר לכם לגדל ילדים לתפארת, בביטחון, ביציבות ועם הרבה שמחת חיים. בהצלחה!
למידע על מה שמתרחש בטקס הגירושין לחצו כאן