פרקטיקום בגישור גירושין
הקורס הוא הקורס המעשי והמקיף ביותר בישראל למגשרי גירושין. במסגרת הקורס יכנס כל מגשר הלומד בקורס לשני גישורי אמת בהם הוא יגשר באופן פעיל יחד עם אחד המגשרים בצוות של נישרי מגשרים
ברוכים הבאים לקורס הפרקטיקום בגישור גירושין של נישרי מגשרים. אם אתם מחפשים קורס ממנו תצאו כשאתם מוכנים לעבוד בתחום הגישור בגירושין, להיות אנשי מקצוע מעולים ולהתפרנס מכך – הגעתם למקום הנכון.
קורס הפרקטיקום בגישור גירושין שלנו יספק לכם כלים מעשיים והבנה מעמיקה בתהליכים העוברים על המשפחה בגירושין. במהלך הקורס תתמחו בשיטת הגישור “שותפות חדשה” וגישות שונות שיעזרו לכם לנווט את תהליך הגישור בגירושין אל קרקע בטוחה, לטובת כל בני המשפחה וליצירת שותפות חדשה בין ההורים גם אחרי שהסכם הגירושין יקבל תוקף רשמי.
שיטת בגישור “שותפות חדשה” אותה פיתח נדב נישרי ואותה הוא מלמד, נולדה מתוך ניסיון שנצבר באלפי גישורים מוצלחים בהם גישר. הגישה שמאחורי השיטה, רואה בתהליך הגישור בגירושין, הזדמנות לצמיחה מתוך המשבר וליצירת מציאות טובה יותר עבור כל בני המשפחה. כל סטודנט וסטודנטית בקורס יכירו את השיטה לעומק ויקבלו כלים רבים ומאוד שימושיים שיעזרו להם לנהל גם את הגישורים המורכבים ביותר.
במהלך הקורס, ינתח נדב יחד עם הסטודנטים תיקי גישור אמיתיים המתרחשים באותה עת בחדר הגישור שלו. בנוסף ישולבו תרגילי העשרה וסימולציות להפנמת התיאוריה והפרקטיקה. במסגרת הקורס אף יוקרן גישור גירושין אמיתי שגישר נדב נישרי (הגישור צולם בהסכמת בני הזוג).
הקורס מחולק לשני חלקים: החלק העיוני הכולל את ההיבטים העיוניים של תהליך הגישור בגירושין והכנה מעמיקה ומקיפה לשלב הניסיון המעשי. והחלק המעשי (הפרקטיקום) בו כל אחד מהמשתתפים יגשר בשני גישורי אמת יחד עם נדב או מגשר/ת מצוות המגשרים שלו. הכניסה לשלב ההתנסות המעשית תתאפשר אך ורק לאלו שיסיימו בהצלחה את השלב הראשון של ההכשרה ויימצאו מתאימים לכך לפי שיקול דעתו של נדב.
הקורס מיועד לבוגרי קורס גישור בסיסי, לבוגרי קורס פרקטיקום בתביעות קטנות, פרקטיקום אזרחי ולבוגרי תואר שני ביישוב סכסוכים, המעוניינים לעסוק באופן מעשי ומקצועי בגישור גירושין.
הקורס יתחיל ביום שלישי ה- 28.10.25 בשעה 16:00
אורך הקורס – 80 שעות אקדמאיות המתפרשות על פני 20 מפגשים שבועיים + 4 מפגשי סימולציה (20 שעות אקדמאיות נוספות) + גישור בשני גישורי אמת
הלימודים מתקיימים ברחוב רש”י 6 בתל אביב (תחבורה ציבורית מאוד נוחה).
בוגרי הקורס ממליצים על הפרקטיקום בגישור גירושין שלנו
שאלות ותשובות בנוגע לפרקטיקום בגישור גירושין
ש: האם אני חייב לעבור את החלק העיוני כדי להמשיך לחלק המעשי
ת: הגישורים בפרקטיקום הינם גישורי אמת העוסקים בדיני נפשות, הכניסה לחדר הגישור דורשת מהמגשר לעבור הכנה מעמיקה ומקיפה ולהכיר את שיטת העבודה המצופה על ידי המתגשרים. אם לא למדתם את שיטת העבודה שלנו, אתם לא יכולים לגשר באופן שאנו מצפים ולכן אנו לא מכניסים לחדר הגישור מגשרים שלא עברו את החלק העיוני של הקורס.
ש: האם כל מי שלומד בקורס גישור הגירושין יוכל להמשיך גם לפרקטיקום?
ת: הכניסה לחדר הגישור בגירושין כרוכה בידע מעשי רב וביכולות אישיות מסויימות שאינן קיימות אצל כל אחד. על כן רק בוגרי קורס הגישור גירושין שיסיימו את הקורס בהצלחה ויימצאו מתאימים על ידי המרצה, יורשו להיכנס לפרקטיקום בגישור גירושין ביום הכשרתם.
ש: כמה גישורים עושים בפרקטיקום?
ת: כל אחד מהלומדים בקורס שיימצא מתאים להמשיך לשלב הפרקטיקום, יגשר ביחד עם מגשר בכיר מהצוות שלנו (גישור בזוג) בשני גישורים אמיתיים. בנוסף ייערכו מפגשי ניתוח ותיאור מקרה של כל גישור כך ששאר המגשרים בכיתה יוכלו ללמוד גם מהתיקים האחרים שגושרו במהלך הקורס.
ש: האם מקבלים תעודה?
ת: כן כמובן. בסיום הקורס יקבל כל בוגר שסיים את הקורס בהצלחה, תעודה המעידה שסיים בהצלחה פרקטיקום בגישור גירושין.
ש: האם התיקים בפרקטיקום יכולים להיחשב למניין התיקים הדרושים להיכנס לרשימת המגשרים בבית המשפט?
ת: כן. בוגרי הפרקטיקום יוכלו להציג את פסק הדין שניתן בתיק בו הם גישרו בפני יחידת הגישור במשרד המשפטים בבואם להיכנס לרשימת המגשרים.
ש: למה כדאי לי להירשם לקורס הפרקטיקום?
ת: אם את/ה רואה את הייעוד שלך כמגשר/ת בין זוגות אז זהו הקורס המקיף והמעשי ביותר שתוכלו לקבל כיום. העיסוק בגישור גירושין מצריך הבנה מקיפה וניסיון עשיר כדי להתמודד עם המורכבות שבחדר הגישור כשמשפחה נמצאת במשבר. הפחד והחשש בו נמצאים בני זוג בהליכי גירושין, מצריך דמות מקצועית היודעת את עבודתה באופן הטוב ביותר. את כל אלו ועוד תוכלו לקבל בקורס הפרקטיקום בגישור הגירושין שלנו.
ש: כמה תלמידים יהיו בכיתה?
ת: בקורס ישתתפו עד 14 משתתפים.
ש: מהם תנאי הקבלה לקורס?
ת: הקורס מיועד לבוגרי קורס בסיסי של נישרי מגשרים ושל בתי הספר האחרים.
ש: מי יהיו המתגשרים בפרקטיקום?
ת: המתגשרים בחדר הגישור הם זוגות שפונים אלינו לגישור באחד הסניפים שלנו שברחבי הארץ.
ש: מתי נפתח הקורס הקרוב?
ת: הקורס הקרוב ייפתח ב- 28.10.2025
ש: מהו אורך הקורס?
ת: החלק העיוני של הקורס נמשך 80 שעות אקדמאיות שאליהן יש לצרף השתתפות ב-4 סימולציות ועוד 2 גישורי אמת (למתאימים)
ש: היכן יתקיים הקורס?
ת: הקורס יתקיים ברחוב רש”י 6 בתל אביב.
ש: כמה עולה הקורס?
ת: עלות החלק הראשון (החלק העיוני) של הקורס הינה 10,000 ₪
עלות השלב המעשי הינה 4,000 ₪.
סילבוס- קורס פרקטיקום בגישור גירושין
שיעור 1 |
|
שיעור 2 |
|
שיעור 3 |
|
שיעור 4 |
|
שיעור 5 |
|
שיעור 6 |
|
שיעור 7 |
|
שיעור 8 |
|
שיעור 9 |
|
שיעור 10 |
|
שיעור 11 |
|
שיעור 12 |
|
שיעור 13 |
|
שיעור 14 |
|
שיעור 15 |
|
שיעור 16 |
|
שיעור 17 |
|
שיעור 18 |
|
שיעור 19 |
|
שיעור 20 |
|
- בנוסף לשיעורים המפורטים בטבלה – יתקיים מפגש סיכום ומעבר על חומרים והרצאות אורח של מומחים בנושאים שונים הרלוונטיים לתהליך הגישור. הרצאות האורח ישולבו בתוך המפגשים
- ייתכנו שינויים בסדר הנושאים הנלמדים כדי להתאימם לקצב ולצרכי הסטודנטים בקורס.
המלצות של בוגרי קורס גישור גירושין מורחב ופרקטיקום
למה חשוב לעבור פרקטיקום בגישור גירושין – ומה הוא נותן מבחינה מקצועית?
פרקטיקום בגישור גירושין בשיטת שותפות חדשה הוא הרבה יותר מהתנסות – הוא המעבר האמיתי מהלימוד התיאורטי לעבודה מעשית עם זוגות במשבר. זהו שלב שבו רוכשים ניסיון בשטח, לומדים לזהות דפוסים רגשיים וסכסוכים מורכבים, ומתנסים בכלים המוכחים של השיטה – כדי להוביל תהליכי גירושין ושלום בית ברגישות ובמקצועיות.
המגשרים בפרקטיקום פוגשים מקרים אמיתיים של זוגות בקונפליקט – לעיתים בתחילתו, לעיתים בעיצומו – ומלווים אותם צעד אחר צעד בתהליך הגישור, מתוך מטרה להגיע להסכמות מיטיבות ולשמר תקשורת הורית בריאה גם אחרי הפרידה. זהו מקום שבו מפתחים ראייה מערכתית, חשיבה יצירתית ויכולת להוביל תהליך רגשי ומעשי כאחד – לצד ליווי צמוד ממגשרים בכירים וניתוח מעמיק של כל מקרה.
מקצוענות בגישור נבנית דרך תרגול
כדי להפוך למגשר משפחתי מוביל – לא מספיק להבין את החוק או להכיר את מבנה ההסכמים. נדרשת רגישות, הקשבה, אינטואיציה טיפולית, וניסיון רב-תחומי. פרקטיקום איכותי מאפשר להיחשף למגוון רחב של סיטואציות, לפתח ביטחון עצמי בגישור, וללמוד איך להתמודד עם מצבים טעונים, מורכבים ורגשיים מבלי לאבד שליטה בתהליך.
השלמת פרקטיקום בגישור גירושין בשיטת שותפות חדשה תעניק לך את הכלים, את הגיבוי ואת הביטחון לצאת לדרך עצמאית כמגשר – מתוך תחושת שליחות עמוקה של תיקון מערכות יחסים, הפחתת סבל ויצירת שותפות חדשה גם בפרידה.
במה יכול לסייע פרקטיקום בגישור מבחינה מקצועית?
תהליך גישור ייכנס לתמונה בכל מצב שבו יש אנשים שרבו אלה עם אלה, מסוכסכים או שיש ביניהם חילוקי דעות משמעותיים. אין שליחות יותר גדולה מאשר לפשר בין אנשים מסוכסכים או כאלה שכבר התייאשו מחיפוש אחר עמק השווה. פרקטיקום בגישור מכין את המגשר העתידי לקראת מגוון רחב של מקרים שהוא עשוי להיתקל בהם ומחשבה יצירתית שלו יכולה להיות מה שיעשה את ההבדל ויסייע לאנשים המדוברים לחזור אלה לחיק אלה וגם התחושות והיחסים החמים והטובים יחזרו לשרור ביניהם. בזכותו כל זה יכול לקרות ולכן הפרקטיקום הוא שלב משמעותי שיתרום רבות להתקדמות המקצועית.
החשיבות של התמקצעות בגישור
מכיוון שהמגשר יכול להיות משמעותי מאד בתהליך בין אנשים חשוב מאד שהוא ישיג כמה שיותר ידע וניסיון בתחום שלו. כל שלב בהתנסות המעשית יכול לתרום לו בעתיד ולכן חשוב שהוא ייקח חלק בכמה שיותר מפגשים או תהליכי גישור עם מגשר מוסמך וחשוב מאד שיהיו אלה מקרים מגוונים ושונים אלה מאלה. לאחר השלב של פרקטיקום בגישור הוא יוכל להתחיל לעבוד בצורה עצמאית ולהביא לידי ביטוי את מה שלמד, תוך כדי שילוב עם האופי והתכונות האישיות שלו.
מתעניינים בתהליך גישור? פנו אל נישרי מגשרים המציעה תהליכי גישור משפחתיים או זוגיים בהתאמה אישית, בדיסקרטיות מלאה והקשבה כדי למצוא את דרך המוצא המתאימה.